Comoara tamaduitoare din Nordul capitalei: miza imobiliara si amanarea la nesfarsit a PUZ Nord!


SHARE daca iti place!

https://www.stiripesurse.ro/bucurestiul-ar-putea-deveni-statiune-balneara–dradina-alberts-vorbeste-de–comoara-tamaduitoare–de-la-casa-presei–un-secret-despre-care-multi-nu-stiu_1479533.html

Va amintiti seria de articole publicata pe siteul nostru privind ipotezele de blocare a zonei prin blocarea PUZ Nord editia 2004, Puz Nord editia 2014 , acum lupta pentru suspendarea PUZ coordonator,tocmai pentru a bloca zona de nord? Va amintiti comentariile la articolul referitor la proiectul Mica Sinaia de langa Bucuresti, initiat acum 120 de ani, in 1900, publicat in urma cu cativa ani pe siteul asociatiei noastre? http://www.b365.ro/sinaia-mica-din-bucuresti-un-cartier-din-capitala-aproape-a-ajuns-statiune-balneara-in-1900_213924.html

Istoricul Adrian Majuru dezvăluie, într-un eseu, cum Bucureştiul aproape a avut o staţiune balneo-climaterică, pe locul cartierului Străleşti de astăzi (parte a judeţului Ilfov, în 1900).

Apariţia staţiunii „Sinaia Mică” a fost motivată prin faptul că „nu toţi au timpul ori mijloacele să se ducă aşa de departe, cei mai mulţi sunt în căutarea unei localităţi care, în imediata apropiere a Capitalei, să le ofere, cu mai mică cheltuială, plăcerile vilegiaturei şi însuşirile favorabile restabilirii sănătăţii”.

Acesta este adevaratul motiv pentru care zona noastra este blocata de 23 de ani, de la momentul PUZ 1997, care a disparut din arhive ( prin care zona noastra a trecut din extravilan in intravilan): comoara tamaduitoare si potentialul energiei geotermale subterane . Cele 750 ha aproape libere de constructii, pe care sa visezi si sa proiectezi statiuni de lux pentru tratamente balneare pentru turistii din Europa si nu numai, cu izvoarele de ape termale subterane pentru tratamente balneare, cu padure, cu acces la cele doua autostrazi spre munte ( 90 de minute) si spre mare (150 min), zona are un potential de afaceri urias. Nu degeaba dl Gabriel Oprea a scos ordin secretizat cu extinderea poligonului peste 300 ha (200 ha in camp si 100ha in padurea Baneasa), ca sa ne blocheze drepturile de proprietate sa nu ne putem construi casele. Nu degeaba nu se fac strazile, nu se extinde reteaua de apa si canal, si sufera mii de persoane. Nu degeaba, investitorii de la Felicity in 2006 au pornit un proiect in camp cu circa 1000 de apartamente din care s-au realizat 324. https://www.capital.ro/gtc-investex15fte-130-milioane-de-euro-icircntr-un-proiect-rezidenx163ial-la-bx103neasa-1.html. Nu degeaba, in 2006, firma Lora Construct a modificat prevederile din PUG pentru zona Drumul Agatului care era zona de L1c, si prin PUZ Felicity a ridicat nivelul de inaltime la P+4+5R. Nu degeaba dl Tiriac a construit ”La stejari” in padurea Baneasa. Nu degeaba in 2009, ”dna Elena Udrea a enumerat, intr-un interviu acordat Radio France International RFI, pe ce se bazeaza atunci cand spune ca turistii straini ar putea prefera sa faca tratament balnear in Bucuresti si nu la Budapesta sau Karlovy Vary: suntem mai primitori decat altii, iar apele termale din jurul Bucurestiului au proprietati rare. Elena Udrea: Atuul nostru pentru turismul balnear in Bucuresti? Ospitalitatea si proprietatile deosebite ale apei termale. https://m.hotnews.ro/stire/5368920. Nu degeaba dna Clotilda Armand si-a lansat campania electorala in 2016 cu tema : LITORALUL BUCURESTI. https://www.hotnews.ro/stiri-politic-20900389-clotilde-armand-lansat-candidatura-primaria-sectorului-1-din-partea-uniunii-salvati-bucurestiul-litoralul-bucuresti-unul-dintre-cele-mai-importante-proiecte.htm. Nu degeaba ne spune dna Clotilde Armand sa asteptam inca minimum 2 ani un nou puz mai minunat ca cele dinainte.

Experimentul Terme Balotesti a fost un proiect pilot care a demostrat foarte clar potentialul urias al afacerii imbiliare din zona de Nord a Capitalei. Sa nu uitm ca si Spitalul Agrippa Ionescu Balotesti si Spitalul Clinic Ana Aslan Balotesti au avut proiecte finantate din fonduri europene pentru valorificarea apelor termale pentru tratament si incalzire. http://jurnaluldeilfov.ro/potential-urias-de-energie-geotermala-ilfov/

IMORTANT ESTE SA NU CONSTRUIM CA STRICAM PLANURILE DE INVESTII ALE ALTORA PE TERENURILE NOASTRE: ZONA DE BUSINESS SAU ZONA REZIDENTIALA?

Si intre timp, noi traim cu risc epidemiologic pentru ca nu avem retea de apa si canalizare si drumuri de acces! Avem un risc urias de incendiu datorita campurilor pline de buruieni uscate si in loc sa facem un efort comun sa fortam primaria de sector si primaria PMB sa faca investitii pentru locuitorii si proprietarii zonei, noi ne divizam in asociatii cu interese obscure pentru zona sau stam in expectativa.

Concluzia: de-a lungul celor 23 de ani anumiti investitori impreuna cu grupuri de interes din primaria capitalei si a sectorului au blocat dezvoltarea zonei, au incalcat drepturile de proprietate ale proprietarilor de drept prin interzicerea folosintei terenurilor pentru construirea de case prin conditionarea existentei unui puz valabil, care nu mai apare. DIAVOLUL ESTE POLITIC CORECT: NU AI PUZ NU POTI CONSTRUI, NU POTI AVEA UTILITATI SI DRUMURI.

Caruia dintre candidatii la primaria sectorului ii pasa de conditiile din zona noastra? Dupa inceperea campaniei electorale, vom demara ca si in alti ani sesiuni de intalniri cu candidatii sa ne prezinte clar solutiile de urgenta pentru noi. Acum am inteles istoria si interesele, si cunoastem si miza zonei.

Pana atunci vom continua demersurile la autoritatile nationale si speram sa incepem actiuni si la nivelul institutiilor europene pentru apararea drepturilor omului privind sanatatea si o viata decenta, respectarea proprietatii sa nu mai platim impozite inutil catre primarie si sa nu beneficiem de niciun serviciu public.

Va asteptam sa va implicati in numar cat mai mare alaturi de noi.

Comentarii

comments