Noutati: Odata cu demolarea liniilor de siguranta ale poligonului, s-a initiat un nou puz ( al patrulea: 1997, 2004, 2014 si 2021) pentru cartierul nostru


SHARE daca iti place!

Asa cum v-am informat in articolul precedent ,pe 8 iulie a fost adoptata hot de guvern pentru casarea si demolarea poligonului UM 0260, dar ceea ce noi nu am stiut pana acum este ca pe 1 iulie 2021 s-a emis certificatul de urbanism pentru elaborare si promovare puz pentru zona noastra. Vom avea in sfarsit apa, canalizare, drumuri si investitii in obiective sociale si economice. Nu vom mai plati inutil impozite uriase si vom trai in conditii civilizate, asa cum era firesc sa fie de cel putin 24 de ani de la elaborarea primului puz din 1997 cand parte din terenuri au trecut in intravilanul Bucurestiului si prin HCGMG 143/2003 s-au stabilit impozitele pe zona.

In plus de la sfarsitul lunii iulie au inceput lucrarile de asfaltare a str Drumul Lapus.

In curand va vom anunta noi investitii in zona noastra!

Comentarii

comments

Filed under: Articole

Comments

  1. Cristian T spune:

    Din pacate, asa cum a inceput, asa a si luat sfarsit! Lucrarile pe drumul Lapus, au fost sistate, din cauza suprapunerilor de cadastre!
    Aceasta problema, o sa o avem pe toate drumurile din zona, iar cei de la Primarie, vor spune ca nu pot face drumurile din aceasta cauza.
    Primaria, nu vrea sa expropieze, iar pe proprietari, o sa fie greu sa-i convingem sa cedeze teren pentru drum.
    Din punctul meu de vedere, din pacate, aici in zona, o sa mai treaca mult timp pana o sa avem atat utilitati, cat si drumuri. Speram ca macar PUZ sa avem, iar de la acesta sa putem incepe.

    • UMBRESI MAGDA spune:

      Intrebarea este de ce au inceput aceste lucrari, nu se cunostea situatia suprapunerilor cadastrale?
      Daca se cunostea inseamna ca primaria a dat dovada de escrocherie, daca nu se cunostea, primaria a dat dovada de incompetenta.
      Similar administratiilor precedente, administratia sectorului 1 nu vrea sa se implice in rezolvarea problemelor zonei.

    • Adrian spune:

      Nu peste tot sunt probleme de cadastre.
      La o simpla verificare pe geoportal se poate vedea unde sunt problemele (Stegarului in dreptul caselor d-lui Taraze, intersectia Agatului cu Piscul Nou, Aleea Papusa …).
      Majoritatea proprietarilor sunt e acord sa cedeze teren pentru drum, dar sigur ca sunt si unii care spera sa se îmbogățească de pe urma exproprierilor; exproprieri care nu se vor face insa nici o data din lipsa banilor.
      Dar aveti dreptate, o sa mai treaca foarte mult timp pana o sa avem utilitai si drumuri asfaltate IN ZONELE CU PROBLEME DE CADASTRU.

    • Ioan spune:

      Domnul Cristian, un PUZ peste un cadastru intentionat plin erori de care sunt de vina inspectorii care trebuiau sa verifice lucrarile cadastristilor este ca o casa construita fara fundatie, la fel de inutila ca si drumurile „pietruite” facute de marele edil pe banii nostri, a caror „infrastructura” dispare dupa orice ploaie . Spun asta toti cadastristii autorizati. Cadastrul trebuia reparat de prin 2015 cand UE i-a batut obrazul primarului si dispuneau 11mld euro. Prin 2018 PS1 zicea de realizarea cadastrului general prin „cadastrarea sistematica” a zonei eficienta comparativ cu refacerea planului parcelar si erorile aduse de cadastrele sporadice. Am vazut ca A-N se agata disperata de aceasta scuza si mai discret toti cei din serv. de utilitate publica prin misterioasele contracte de concesiune.

  2. Diana Balasescu (Mitu) spune:

    Am primit un mesaj telefonic de la un vecin dl M. R., care, pentru ca nu are momentan acces la tehnologie sa publice comentariul m-a rugat sa il public eu: ” fiecare autorizatie de construire emisa a fost conditionata de cedarea unei suprafete pentru constituirea tramei stradale. De ce primaria trebuie sa exproprieze si sa blocheze lucrarile, daca are instrumentele legislative ca sa poata face drumurile? ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *